x
Pinkunoizu: The Drop

Pinkunoizu
The Drop

Pinkunoizu: The Drop

GAFFA

Album / Full Time Hobby
Udgivelse D. 05.08.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Somme tider hænder det, at der skabes så innovativ og vellykket dansk musik, at udlandet lytter med. Kvaliteten har forlængst sejret eksempelvis i tilfældet Efterklang, og i løbet af de sidste to-tre år har også Pinkunoizu etableret sig på et niveau, hvor mange af de store, seriøse og toneangivende (musik)medier står i kø for at lovprise og hjælpe på vej.

Opmærksomheden er fortjent, for bandet, der er sammensat af lutter garvede kræfter med erfaring fra alskens andre relativt kendte grupper, har med deres psykedelisk og sonisk snurrende drømmepop skabt og perfektioneret et svært definerbart sammensurium uden mange sidestykker.

Pinkunoizu albumdebuterede med den ubestemmelige, men overdådige Free Time Volume One, og nu gælder det så toeren, hvis umiddelbart enkle titel man ikke skal lade sig snyde af – nok en gang griber bandet stoffet kompromisløst og opfindsomt an; genrer nedbrydes ubønhørligt, og det vrimler med impulser hentet fra lige dele brusende støjrock og eksotisk verdensmusik – og ikke så lidt derimellem.

Pinkunoizu kræver tilvænning og tålmodighed, for selv om bandet måske er blevet en anelse mere lettilgængeligt på The Drop, så skinner det tydeligt igennem, at gruppen endnu tager udgangspunkt i øjeblikkets magi – i intuitionen og improvisationens velsignelser. Strømlinede præmisser og gennemtænkte koncepter må være fyord i øveren.

Pinkunoizu er et originalt og fremragende bekendtskab, der med lige dele repetitive strukturer og uforudsigelige eksplosioner begår vidunderligt elastisk musik uden begrænsninger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA