x
Atlanter : Øyafestivalen, Oslo

Atlanter , Øyafestivalen, Oslo

Atlanter : Øyafestivalen, Oslo

Anmeldt af Nikolaj Blegvad | GAFFA

Mens regnen lod sine tunge dråber dale ned foran Enga-scenen, hvor det desert blues-inspirerede band Atlanter havde indtaget sin plads for at give deres bud på denne musikgenre, som de selv kalder for vidde-blues, var der lagt op til en koncert med blå toner og klange fra fjerne lande.

Da norske GAFFA anmeldte Atlanters debut, "Vidde", skrev Morten Skogum følgende: "Albummet vokser for hver gennemlytning, som den oppbyggende "Pike" i sig selv er et eksempel på. De rolige rytmer og den skingre guitar, som indleder og udvikler sig til en medrivende og dramatisk affære".

På samme måde voksede koncerten ud mellem faldende regndråber, fra Jens Carelius og Arild Hammerø forrest på scenen med Morten Kvam og Jonas Barsen Johnsen som solide grundpiller på bas og trommer.

Efter omkring en halv times spilletid kom de til sangen "Aye", som helt tydeligt bærer præg af stærke referencer til inspirationskilden og Sahara-bandet Tinariwen med deres karakteristiske desert blues sound og eksotiske guitarskalaer.

"When the leaves are gone and the machines are off. Can I win your love like it was never gone", lød det flerstemmigt på sangen "Air", hvor pladens bongotrommeslag var erstattet med dybere tam-tam-slag og indimellem af helt stille passager med kun lidt tør maracas i tillæg til skønsangen. Nummeret udviklede sig fra at være helt langsomt og stærkt underspillet til en mere tempofyldt kraftpræstation, hvor små skarpe staccatohyl sprang frem fra guitarforstærkerne.

Atlanter viste styrken ved deres live-optræden, som de på imponerende vis fremførte med overlegen ro og selvsikkerhed. De er kendt for at variere deres repertoire og sange fra koncert til koncert, hvilken skaber et overraskelsesmoment, som gør, at jeg i den grad har lyst til at opleve det norske vidde-bluesband igen i nær fremtid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA