x
Amiina: The Lighthouse Project

Amiina
The Lighthouse Project

Amiina: The Lighthouse Project

GAFFA

Album / amínamúsík
Udgivelse D. 07.06.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Sigur Rós og Efterklangs legekammerater langer en fin og meget stemningsfuld skive over disken med The Lighthouse Project. Numrene er oprindelig skabt til en række koncerter i fyrtårne, og de er indspillet ved at forsøge at genskabe den samme intense stemning herfra.

Amiina formidler en utrolig ren og klar lyd med The Lighthouse Project, hvor store dele intimitet er bibeholdt, som var det rent faktisk en koncert – dog fortsat med studiets varmende palet. Der er fine instrumentale indslag, som vibrafonen i Hilli, der smukt introducerer kompositionen, før hovedtemaet træder i kraft, mens englelignende sang toner ind. Bíólagið er med harmonika og sav en dejlig enkel sag, der sagtens kunne opføres, mens havets brusen iagttages uden for skæret af fyrtårn-vinduets modlys.

Som små nocturner fremstår de seks kompositioner som en rimelig enhed, der dog ikke udfordrer synderligt. Til gengæld fungerer hele fyr-analogien, og spørgsmålet om, hvor og hvem musikken rammer, som en fin rød tråd. The Lighthouse Project er enkle, klare skæringer, der er smukt udført, og som er lige så vellydende og hyggelige som en islændersweater på en råkold vinterdag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA