x
Salvia Plath: The Bardo Story

Salvia Plath
The Bardo Story

Salvia Plath: The Bardo Story

GAFFA

Album / Domino
Udgivelse D. 08.07.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Det er som at tage en rutsjebanetur igennem historien med Michael Collins, når man støder på dennes udgave af psych-pop, der bliver præsenteret på The Bardo Story. Michael Collins startede projektet under navnet RUN DMT, men har siden ændret det grundet juridiske omstændigheder til det lige så navneforvrængende pseudonym Salvia Plath.

Vi befinder os i en bølgeglad omgang rock tilsat en veldoseret mængde af psykedeliske instrumenter og klassiske psych-pop-effekter. Mellotron, twang-guitar, lo-fi indspilninger, Beach Boys-korharmonier og farverige instrumentale udskejelser. Sangene forsvinder indimellem lidt for meget ind i deres eget univers, mens der dog er fine skæringer som This American Life, der har en fin organisk lyd, samt veltilrettelagte 60'er-kor, som Brian Wilson ville have gjort det. Det lykkes også på Phased, hvor falsetsangen og melodien udføres med bravur.

Der er en ret morsomt metakommunikation undervejs med sangtitler som: Hidden Track, Last Night At The Theatre og Further Outro, der klart viser Collins' konstante glimt i øjet. The Bardo Story samler mange generationer af psych-pop, som en Magical Mystery Tour til noget, Tame Impala kunne have lavet. Desværre overskygger de lidt for stillestående instrumentale stykker den melodiøse styrke, som Salvia Plath momentvis også besidder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA