x
Navy Bruise: The Girl With Teh Fruit Basket

Navy Bruise
The Girl With Teh Fruit Basket

Navy Bruise: The Girl With Teh Fruit Basket

GAFFA

Album / Mabel the Label
Udgivelse D. 14.08.2013
Anmeldt af
Ras Bolding

Lad os bare få det på det rene med det samme: stavefejlen i titlen er gruppens egen, og den er intenderet. Der er vist tale om det, man i fagsproget kalder let indforstået humor. Men videre i teksten.

Navy Bruise er en ny dansk duo med base i København, og dette er gruppens debutalbum. Musikalsk befinder vi os et sted mellem electronica og pop, og selvom nogle af numrene for så vidt godt kunne spilles i almindelig dødelig dansk radio, så er vi nok oftere tættere på den mere dekadente ende af synth-poppen. Man fornemmer således en tydelig inspiration fra især firsernes og halvfemsernes lyd, men her og der også spor af f. eks. sådan noget som Fever Ray, eksempelvis på numre som Bio Baby og Sweet Viola.

Bedst fungerer duoen, når den er mest direkte og melodiøs, som f. eks. på Cold Fish, for her bliver det hele vældig udansk, når man sådan insiterer på at lave elektronisk popmusik med omtanke, lykkeligt befriet for selvfed og let tilbagelandet caféstemning. Den faldgrube er projektet for dekadent inspireret til at dyrke – og tak for det!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA