x
AlunaGeorge: Body Music

AlunaGeorge
Body Music

AlunaGeorge: Body Music

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 20.08.2013
Anmeldt af
Simon Nathanael

Popskæringer er der nok af på den hypede duos første fuldlængde-udgivelse, og ud af de i alt 19 forsøg er der også en syv-otte flotte pletskud. Men det er Aluna Francis' stemme, der skaber den del af bandets mystiske tiltrækningskraft, som gør, at pladen kan høres uden at springe fyld-numrene over. Hendes klang er naturligt smuk, og den røres kun ganske let med produktions-make-up.

Makkeren George Reid, som sidder bag knapperne, bruger i stedet sin energi på at skabe en frisk, kantet poplyd omkring den fine vokal – lige indtil han pludselig river den ud af sit akustiske rum, skærer i den, tvinger den fra hinanden og sammen igen og skaber loopede, perkussive korvokaler i fem sekunders fri sample-leg. Der er en naiv og helt uimodståelig sødme over balladerne Diver og Friends To Lovers, som trækker en lige streg tilbage til Aaliyah, TLC og En Vogue, uden at det bliver bagstræberisk.

Man fornemmer spændfeltet mellem cool hiphop, dubstep og pop på Just A Touch og Your Drums, Your Love, mens Attracting Flies og Lost & Found sætter tempo på pladen på de rigtige tidspunkter og ender mere i 2-step end dubstep med knap så buldrende baslyde og en forkærlighed for spinkel programmering i 140 bpm. Det gør udtrykket let og legende og fordrer faktisk friskheden, som ligger latent i Francis' vokal og sangskrivning. Man kunne altid ønske sig at pumpe lidt her og lade lidt sive der, men som samlet debut står pladen elegant, overskudsagtig og, vigtigst af alt, aktuel og autentisk på samme tid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA