x
Diverse kunstnere: The Freddie Mercury Tribute Concert: The Definitive Edition

Diverse kunstnere
The Freddie Mercury Tribute Concert: The Definitive Edition

Diverse kunstnere: The Freddie Mercury Tribute Concert: The Definitive Edition

GAFFA

DVD / Eagle Rock Entertainment
Udgivelse D. 02.09.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Det kunne i sagens natur ikke blive stort – eller storladent, for den sags skyld – nok, da de overlevende medlemmer af Queen i april '92 mødtes på Wembley Stadium for at mindes og hylde deres nyligt afdøde frontmand Freddie Mercury i selskab med et større udtræk af tidens største stjerner. 

Nu udkommer hele herligheden – inklusive ny dokumentarfilm, øvelokaleoptagelser med videre - så på dvd og BluRay – i øvrigt som tredje Queen-relaterede dvd-udgivelse inden for det seneste års tid. Nuvel, selvom ikke alle de unægteligt tidstypiske indslag fra den aften i '92 helt står distancen i dag, er man aldrig i tvivl om hyldestens dybtfølte oprigtighed – lyt bare til Brian May og øvrige kolleger i den medfølgende dokumentar, om ikke andet.

Og så er der jo altså også regulære musikalske stjernestunder, hvoraf man umiddelbart fristes til at fremhæve et Guns 'N Roses på dekadencens tinder, Roger Daltrey og Toni Iommis take på I Want it All eller Elton John og Axl Roses udlægning af signatursangen Bohemian Rhapsody. Patos for alle pengene, venner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA