x
Flogging Molly : Tønder Festival, Open Air Scenen

Flogging Molly , Tønder Festival, Open Air Scenen

Flogging Molly : Tønder Festival, Open Air Scenen

Anmeldt af Lisa Reschefski | GAFFA

"Let's folk this place up!"

Frontmand Dave King i det irsk–amerikanske folk-punk-band Flogging Molly lagde hårdt ud, da de på Tønder Festivals første aften indtog scenen foran et lige så veloplagt publikum.

Med åbningsnummeret "The Likes Of You Again" gik blandingen af up-tempo folk og lige dele punkrock–attitude og irsk charme direkte i benene hos især den yngre del af det danseglade publikum, som prompte kvitterede med løssluppen riverdance i alverdens varianter. Det var som at opleve The Dubliners på speed, og snart blev der trængsel på pladsen foran open air-scenen, der blev indviet sidste år som led i den foryngelseskur, Tønder Festival gennemgår i disse år. Især blandt det unge publikum, for hvem Flogging Molly, i mange år har stået højt på koncertønskesedlen, var begejstringen ikke til at tage fejl af.

Hos den ældre del af publikum var reaktionerne mere blandede. Mange lod sig rive med af den energiske stemning, mens andre så mere skeptiske til med et udtryk, der nok mest af alt må have lignet reaktionen blandt publikum, da Bob Dylan satte strøm til sin musik. De fleste overgav sig imidlertid til sidst, og da solen forsvandt bag scenen, rockede de fleste med.

Eneste minus ved den udendørs sceneoptræden var, at den intense oplevelse, som ellers kendetegner bandets koncerter, først begyndte at indfinde sig, mere end halvvejs inde i showet, hvor mørket så småt faldt på. Det kunne måske have været undgået, hvis koncerten var afviklet i et af festivalens udmærkede telte.
Undervejs i koncerten blev der, som vanligt, også plads til at dele ud af Dave Kings politiske standpunkter. Det blev blandt andet fejret, at de irske brødre endelig havde begravet stridsøksen med publikumsfavoritten "Drunken Lullabies", og der blev langet lussinger ud efter Bush–administrationen med sangen "Requiem For A Dying Song."

Koncerten var alt i alt en skøn blanding af nyt og gammelt fra bandets efterhånden omfattende bagkatalog. Blandt aftenens højdepunkter var den superenergiske "Devil's Dance Floor", "Saints And Sinners" og "Seven Deadly Sins", der til sidst forvandlede publikum til en pulserende masse af stampende og trampende kropsdele.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA