x
Ketil Bjørnstad: La Notte

Ketil Bjørnstad
La Notte

Ketil Bjørnstad: La Notte

GAFFA

Album / ECM Records
Udgivelse D. 26.08.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

La Notte er den norske jazzpianist Ketil Bjørnstads hyldest til den italienske filminstruktør Michelangelo Antonioni og til kombinationen af billeder og musik/musik og billeder.

Sammen med saxofonisten Andy Sheppard, cellisten Anja Lechner, guitaristen Eivind Aarset, bassisten Arild Andersen og percussionisten Marilyn Mazur optrådte Ketil Bjørnstad på Molde Jazz Festival i 2010, og det er dén optræden, dette besnærende hyldestalbum stammer fra.

La Notte er med andre ord et livealbum, og selv om man ikke på optagelsen hører reallyde fra festivalens publikum, fornemmer man endog meget klart, at albummet er indspillet live. Der er nemlig en særegen intensitet over musikken, en nerve over samspillet, som gør de musikalsk-filmiske kompositioner uhyre nærværende.

La Notte er – som mange af Antonionis film – præget af en langsommelig autoritet og rytmisk klipning, og han er i øvrigt kendt for sit samarbejde med Pink Floyd, Grateful Dead og Rolling Stones, som skrev musik til Zabriskie Point, hans første amerikanske film fra 1970. Sine steder giver Bjørnstads kompositioner på La Notte associationer til den musik, som de tre etablerede rockorkestre slog sig op på sidst i 60'erne og de tidlige 70'ere – selv om musikken på La Notte er jazz!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA