x
Lysår: Frontfigur på orlov

Lysår
Frontfigur på orlov

Lysår: Frontfigur på orlov

GAFFA

Album / www.lysaar.dk
Udgivelse D. 26.08.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

"Det' kun for nylig at jeg flytted' for mig selv / riget faldt, og prisen bare stiger," hedder det et sted her på andet album fra danske Lysår – alias Thomas Ulrik Larsen og skiftende musikalske makkere, som debuterede for efterhånden fire år siden. Jo, skilsmissealbummet er en genre i egen ret – og oven i købet en, som har kastet nogle af rockens største mesterværker af sig. 

Nu får vi så endnu et – og selvom vi naturligvis er, nå ja, lysår fra en "Blood on the Tracks, udviser Larsen faktisk en fin fornemmelse for modersmålet. Mindre overrumplende er den musikalske side af sagen, om end der med dygtige folk som Dan Hemmer på Hammondorgel og Klaus Caprani på pedal steel dog ingen slinger er i valsen.

Og kan man forholde sig til netop denne slags tristesse, har albummet bestemt sine styrker – som når Larsen kigger på flyttekassestablerne, som står og griner tavst: "Et papkasseshow for nye singlemænd og deres glemte koner / Svanemølleværket blæser røg den anden vej / I tågen fordamper mine bedste år og smukke intentioner." Av for pokker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA