x
Lucy Ward: Single Flame

Lucy Ward
Single Flame

Lucy Ward: Single Flame

GAFFA

Album / Navigator
Udgivelse D. 29.08.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

"They sang the songs of Safka / Candles in the Rain," indleder den blot 23-årige britiske sangerinde Ward sit andet album. Sådan en direkte hilsen til den gode 70'er-folkesangerinde Melanie er naturligvis ikke tilfældig – ligesom det heller ikke er, når Ward kaster op til flere Dylan-referencer ind i åbningsnummeret.

Jo, Ward er vokset op i et hjem med god musiksmag – og det skinner igennem her, hvor hun akkompagnerer sig selv på ukulele, guitar og harmonika, og ydermere bakkes op af blandt andet cello, violiner, trommer, bas og guitar. Læg hertil, at Ward faktisk formår at skrive begavede og indlevede sange – og så den mørke og ekspressive vokal, som uden tvivl er udspillets stærkeste kort.

Ja, så har du opskriften på endnu et absolut udmærket (samtids-)folk-album fra nicheselskabet Navigator. Det er de færreste af sangene, som når op på siden af den stormfulde åbner, men også vemodigt-dramatiske The Last Piroutte og rugende Lord I Don't Want to Die in the Storm er fine indslag på et album, som herfra skal have anbefalinger omtrent lige så varme som Wards besnærende vokal.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA