x
August & The Red Apples: New Neighbourhood

August & The Red Apples
New Neighbourhood

August & The Red Apples: New Neighbourhood

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 02.09.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Det hænder, at historien bag et givent album næsten er stærkere end værket selv. At sige, at det forholder sig sådan med københavnske Kristoffer Augusts andet album, er måske nok for hårde ord. Men historien om, hvordan August egentlig havde skrevet et album om datterens fødsel og familielivet i det nye nabolag, hører med.

Og om hvordan idyllen revnede, og albummet røg ned i flyttekasserne sammen med resten af det forliste familieliv. Nu er det så taget frem igen og udgives således i en ny kontekst – men indspillet med samme musikere som den seks år gamle debut – hvilket vil sige blandt andre Jakob Falgren på orgel og Indians-frontmanden Søren Løkke Juul i en fremtrædende rolle.

Selvom der således er tale om en band-båren plade er der tale om et forholdsvis introvert album, som dog løftes ud af navlepilleriets klaustrofobiske cirkler af et udmærket øre for den gode melodi. New Neighbourhood hverken vælter bulen eller sætter nye standarder på den hjemlige singer/songwriter-scene. Men derfor er den nu ganske udmærket skruet sammen alligevel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA