x
Bob Dylan: Another Self Portrait (1969-1971) - The Bootleg Series Vol. 10

Bob Dylan
Another Self Portrait (1969-1971) - The Bootleg Series Vol. 10

Bob Dylan: Another Self Portrait (1969-1971) - The Bootleg Series Vol. 10

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 27.08.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

"Hvad er det her for noget lort?!," spurgte Greil Marcus i Rolling Stone ved udgivelsen af Dylans cover-album Self Portrait tilbage i '70. Og også i eftertiden er netop denne periode i mesterens karriere blevet betragtet som lidt af et kunstnerisk dødvande – midt mellem tressernes nøgleplader og midthalvfjerdsernes mesterværker.

Nu får vi så denne pragtfulde samling outtakes fra perioden – et bevis for, at Dylans rastløse rundtur i den amerikanske sangskat snarere er at betragte som en beåndet forløber for vennen Johnny Cashs senere American Recordings end som udtryk for en kunstner i kreativ krise.

Vi får adskillige alternative versioner af sange fra Self Portrait, New Morning og Nashville Skyline – og et par liveoptagelser fra Isle of Wight i '69. Endnu mere interessant bliver det dog med aldrig udsendte udlægninger af sange som These Hands, Railroad Bill og Annie's Gonna Sing Her Song.

Det er så godt, at det er til at tude over – og sætter endnu en tyk streg under, at Bootleg Series-rækken ikke (kun) er pladeselskabets pengemaskine, men samtidig en guldgrube under fortsat afdækning. Eminent, simpelthen. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA