x
Peter Belli: Evig & Altid

Peter Belli
Evig & Altid

Peter Belli: Evig & Altid

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 23.09.2013
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Han ikke kun hyler. Han ligefrem skriger på Evig & Altid. Peter Belli er stadig sprællevende og vil ikke stå tilbage for en aldrende kollega som Mick Jagger. Ulven Peter har rundet de 70 og fundet den indre ungdommelige energi frem på et album, der ellers handler om ham selv og hans alder. En mand, der ikke kan afholde sig fra at synge om sit livs udkårne og egen lykke. Og det sker på bedste rørstrømske vis fra en mand, der har lært mere end et par tricks fra karrieren på dansktoppen.

Men nu har Peter Belli altid set sig selv som en rockens vagabond, der ikke behøver at ligge under for den gode smag, som den bliver defineret på bjerget. Og den får bestemt heller ikke for lidt i den oppustede ballade Evig & Altid, der er en fortolkning af Mads Langers Last Flower.

Men forinden har han startet albummet op med en gang heftig rock'n'roll, hvor han kraftfuldt erklærer, at "Finkultur er for mig lige så sort som skoven". Tag lige den! Den følger han så op på i en række tætte rocksange, hvor producer Marcus Winther-John har fået skåret ind til benet, så Peter Belli er tvunget til at presse stemmen helt derud, hvor den er faretruende tæt på at knække. Det er yderst effektfuldt og giver vokalen en ikke tidligere hørt dimension. Der er i det hele taget fart over feltet hos det stenhårde band.

Evig & Altid er Peter Belli. På godt og ondt. Han når hele vejen rundt fra Hithouse over det rørstrømske til the blues. Men hvis man skærer flødeskummen fra, så hyler ulven med en fornyet og imponerende kraft.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA