x
Jack Johnson: From Here To Now To You

Jack Johnson
From Here To Now To You

Jack Johnson: From Here To Now To You

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 16.09.2013
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det virker til, at sanger og sangskriver Jack Johnson har fundet en endelig mission med sin musik. Og det er at dyrke den afslappede og sorgløse tone. Muligvis i håb om, at dette skaber glæde og harmoni i en verden, der er svær for Jack Johnson at overskue fra hans domicil på Hawaii. From Here To Now To You foregår i et yderst adstadigt tempo, hvor han fortsætter ad sporet fra forgængeren To The Sea, om end i endnu mere tilbagelænet udgave. På albummet er det overvejende den akustiske guitar, der slår melodien an, og som hans bløde stemme læner sig blidt op ad.

Der er derfor umådelige mængder af gode vibrationer på From Here To Now To You, og Jack Johnson lyder ret afklaret i sin konsekvente tilgang til melodierne. Der skal være en råd tråd af harmoni, som skal have lov til at følge de blå bølgers blide vuggen. Og det gør de så i sådan en grad, at sangene let forvinder i det smukke stemningsbillede.

Jack Johnsons faste musikalske kumpaner har tidligere vist, at de ikke er blege for at sætte lidt fut i sagerne, og Zach Gil får lov til at sætte sit præg på den mere tempofyldte Tape Deck, mens bandet fornemt underspiller i din drilske Radiate. Men meget mere bliver det ikke til for de herlige spillemænd, der også får selskab af Ben Harper i den fint afstemte Change.

Jack Johnson har på sit sjette album bidt sig fast i sin egen surf-folk, der byder på uforpligtende afslapning mellem de mere strabadserende ture på bølgernes top.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA