x
Ry Cooder & Corridos Famosos: Live In San Fransisco

Ry Cooder & Corridos Famosos
Live In San Fransisco

Ry Cooder & Corridos Famosos: Live In San Fransisco

GAFFA

Album / Nonesuch/Perro Verde Records
Udgivelse D. 09.09.2013
Anmeldt af
Henrik Friis

Ry Cooder turnerer ikke som solist længere (der er ikke interesse nok til at få turene til at hænge sammen), og så meget mere grund er der til at lytte til det første live-album i 37 år fra californieren, der har sat de socialrealistiske/politiske udspil og det musikantropologiske (Havana Club m.v.) på pause til fordel for en aften i San Francisco med gamle og nye venner.

Det er et livealbum med tryk på live og herlig hujen og medleven, mens Cooder & venner (bl.a. sanger Terry Evans og accordion-spiller Flaco Jimenez) hygger sig gennem favoritsange fra karrieren og får bredt viften af Cooder-kvaliteter ud: Americana med stænk af soul, folk, blues, Mellemamerika m.m.m. - og så det suveræne guitar-spil, der både lyser lyrisk i Boomers Story og slide-grøder fremragende i en meget groovet blues-udlægning af Woody Guthries Vigilante Man.

Ikke fejlfrit, men med masser af hjerte og musikalsk omsorg. Og når det 10 mand store La Banda Juvenil overdøver det hele med hysterisk Mexico-blæs og –volds-percussion, kan man kun mene, at pladen er for kort.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA