x
Hookworms: Pearl Mystic

Hookworms
Pearl Mystic

Hookworms: Pearl Mystic

GAFFA

Album / Playground
Udgivelse D. 09.09.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Leeds-gruppen Hookworms er det seneste i rækken af unge engelske psykedeliske rockbands, der er dukket op med The Horrors som bannerførere.

Det sker med en vildskab, der leder tankerne hen på Spacemen 3, tidlig 90'er-Primal Scream og The Verve, præ-Urban Hymns.

Åbningsnummeret Away /Towards er studium i, hvordan det skal gøres. Hen over næsten ni minutter går det fra langsomt og stenet til en hedonistisk energiudladning med superstramme trommer, hvæsende orgel og masser af guitarfuzz. Et nummer, der skriger på at blive oplevet live.

Form and Function og Preservation er mere straight spillende og lyder som noget, Iggy godt kunne have svunget hofterne beskidt til i 70'erne, med masser af guitar og attitude. På In Our Time er det bassen, der er spændt for, og tempoet er, ligesom på What We Talk About, sænket til det næsten narkotisk døsende.

At bandet samtidig ikke lefler, kan man høre på numrene i, ii og iii, der spredt ud over albummet lige bruger tre af ni tracks på ren feedbackstøj. Kompromisløst og noget enerverende i helhedsbilledet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA