x
Rory Gallagher: Live in Cork

Rory Gallagher
Live in Cork

Rory Gallagher: Live in Cork

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 10.09.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Som Skanderborg har sin Peter Sommer og Tupelo sin Elvis Presley, er guitaristen Gallagher om nogen den sydvest-irske provinshovedstad Corks stolthed. Og i 1987 vendte han så tilbage til hjemmebanen for første gang i flere år for at give koncert i Cork Opera House - adskillige år efter sentressernes succes med Taste, og otte år før sin død som 47-årig.

Der er tale om en genudgivelse af en gammel VHS-udgivelse og det er unægteligt svært at komme op på siden af glimrende Irish Tour '74, som udkom for et par år siden. Derudover spiller Gallagher selvfølgelig stadig fremragende guitar på den aktuelle optagelse, hvor han har sit dengang nye album Defender med i bagagen.
 
Som i Taste-tiden stiller Gallagher op i front for en tæt sammenspillet trio, og der bliver også plads til fortolkninger af forlæg fra forbilleder som Leadbelly og Sonny Boy Williamson ved den gennemført hyggelige hjemkomst-koncert. Det er måske ikke Gallagher på toppen af sit spil - men stadig solidt, og her ovenikøbet forsynet med en lille virtuel guide til "Rory's Cork." 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA