x
The North: Illusions

The North
Illusions

The North: Illusions

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 14.10.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Man kan ikke påstå andet, end at de midaldrende makkere i The North - med Cohens ord - har betalt deres husleje i Sangens tårn. Kim Skovbye som (flittigt) udøvende musiker siden starten med bandet Utopia i 1970, Brander som såvel solist som lydmand for en række store navne - og endelig Klaus Schønning, som er blevet kaldt en pioner indenfor new age-musikken herhjemme. 

Trioen debuterede tilbage i 1999, og efter succes med et par såkaldte "No Stress"-cd'er er de klar med et nyt, regulært studiealbum, hvor de (stadig) fusionerer symfoniske rocktraditioner med et umiskendeligt keltisk islæt – masser af keyboards og programmering belagt med Skovbye og Branders rutinerede strengespil på henholdsvis bouzouki, harpe og diverse guitarer.
 
Pladen byder på et par kvindelige gæstevokalister – men det er faktisk de udstrakte, instrumentale forløb, som for alvor folder sig ud. Moody Blues har tydeligvis ikke levet forgæves, men også Dire Straits spøger i lydkulissen. Og selvom det således næppe kan blive mere umoderne, kan man ikke kalde udførelsen andet end gennemført.   

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA