x
The Strypes: Snapshot

The Strypes
Snapshot

The Strypes: Snapshot

GAFFA

Album / EMI
Udgivelse D. 16.09.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Der er ikke noget at sige til, at den britiske musikpresse er faldet på halen over The Strypes. Fire irske knægte i alderen 15-17 i cool outfits, med lækkert hår og en håndfuld sange, der rykker.

Hvad Jake Bugg gjorde sidste år for Dylan og Donovan, gør disse fire drenge for Kinks og Stones. Kanaliserer energien fra 60'erne og tilføjer frisk power. Det, og så en sprød og lækker produktion, der gør, at hver en retrotone står krystalklart. Tilbageskuende, men også flot udført.

Det er enkle sange, de fleste under tre minutter og uden de helt store tekstmæssige dikkedarer ud over rock'n'roll-emner som kærlighed og ulykkelig ditto. Hvordan Ross Farrelly i en alder af 15 har oparbejdet en 30-smøger-om-dagen-skyllet-ned-med-bourbon-stemme skal være uvist, men den er lige i skabet og suppleret af Chuck Berry-god guitar og mundharpe.

Man må knibe sig selv i armen og bede til, at det ikke er orkestreret af skumle bagmænd og pladeselskaber, og hvis de kan konvertere bare en enkelt One Direction-fan, er The Strypes det hele værd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA