x
Polica: Shulamith

Polica
Shulamith

Polica: Shulamith

GAFFA

Album / Memphis Industries
Udgivelse D. 21.10.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Den canadiske feminist Shulamith Firestone døde sidste år i en alder af 67 år, men allerede nu mindes hun af amerikanske Poliça, der har valgt at opkalde deres album nummer to efter rødstrømpen, som hører til frontkvinden Channy Leaneaghs helt store heltinder.

Poliça tog et enigt anmelderkorps med storm, da de sidste år albumdebuterede med den fortjent skamroste Give You The Ghost, og på Shulamith har bandet klogeligt valgt at bevare de fineste elementer fra etteren og ellers koncentrere sig om at udvide paletten – gruppens lyd tager fortsat udgangspunkt i beats med rødder i r&b, dub og elektronika, men udtrykket er blevet forfinet og på samme tid mere fokuseret og mangfoldigt.

Shulamith byder på alt lige fra køligt knivskarpe og heftigt hooks-baserede numre til indadvendt meditative ditto, og det er forfriskende, at Leaneagh blot udforsker sin vokal yderligere. Poliça har allerede på dette tidlige tidspunkt i karrieren kreeret en letgenkendelig mørk elektro-lyd, en signatur, der er fascinerende, fordi den oser af visionær pop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA