x
Hymns From Nineveh: Visions

Hymns From Nineveh
Visions

Hymns From Nineveh: Visions

GAFFA

Album / Parlophone Music
Udgivelse D. 16.09.2013
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Hvis man havde forventet et album i stil med de mere akustiske og folk-influerede forgængere fra Hymns From Nineveh, får man sig en overraskelse, når Visions ryger på afspilleren. Her er nemlig tale om et fuldblods popalbum, der flot favnende breder sig fra det mørkt melankolske til decideret himmelflugt i en helstøbt musikalsk erkendelsesrejse.

Der er skruet op og kommet mere strøm på hymnerne denne gang, og det er bestemt noget, der klæder H. Petersens univers, og hatten af for, at nye stier betrædes. Udtrykket er fyldigt på en nærmest Coldplay'sk måde – bare med sange af en kvalitet og et format, Chris Martin og gutterne ikke har leveret længe.

Jonas H. Petersens blide stemme folder sig flot ud i musikkens mangfoldige fremtoning, og som om de musikalske kvaliteter ikke var nok, tilbyder Visions også lyrisk tyngde og eftertænksomhed i teksterne – og det endda på en måde, så man ikke kløjes i ordene.

Visions har elementer af et fortryllende storværk, mens der dog også rækkes ud efter stjernerne i en sådan grad, at nærværet i musikken næsten kan lide under det. Men også kun næsten, for elementerne smelter smukt sammen, og H. Petersens visioner kommer fuldt ud til deres ret. En absolut opløftende oplevelse at krydre efteråret med.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA