x
Spids Nøgenhat: Kommer Med Fred

Spids Nøgenhat
Kommer Med Fred

Spids Nøgenhat: Kommer Med Fred

GAFFA

Album / Bad Afro Records
Udgivelse D. 21.10.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

At der sidder nogle derude og holder liv i den gode, danske syrerock, som den lød på Alrune Rods tid er måske ikke i sig selv så overraskende. Men at det gøres med så stor overbevisning, som det er tilfældet hos Spids Nøgenhat, er faktisk. Ensemblet har været lidt af et kultfænomen siden debuten for tolv år siden og nej, det er lykkeligvis ikke blevet mindre psykedelisk siden dengang.

"Har du prøvet at tage dine øjne af / lagt dig ned helt inde i dit eget sind?," spørges der i åbningsnummeret. Og ja, det har jeg tilfældigvis – og kan da heller ikke andet end at glædes over, at nogen gør sig den ulejlighed at holde netop denne musikalske niche i live.

Skal man skære igennem tjaldtågerne, må det dog retfærdigvis tilføjes, at Kommer Med Fred (ligesom sin forgænger) er et udpræget anakronistisk trip, hvor det indimellem kan være vanskeligt at finde argumenterne for ikke bare at hive Hej Du eller Glem Det Hele ned fra hylden. Men både velgørende og sympatisk er det – og sange som Mere Lys og Spids Nøgenhat I Græsset formentlig også fuldfede live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA