x
Elvis Costello And The Roots: Wise Up Ghost – And Other Songs

Elvis Costello And The Roots
Wise Up Ghost – And Other Songs

Elvis Costello And The Roots: Wise Up Ghost – And Other Songs

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 16.09.2013
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Der har været mange forskellige genreafstikkere i Elvis Costellos karriere, noget man ikke behøver noget indgående kendskab til manden for at være klar over, og denne gang har den mangfoldige musiker slået pjalterne sammen med The Roots. Resultatet er funky og fremragende.

Inspireret af Muscle Shoals-studierne, hvor førende afro-amerikanske artister som Aretha Franklin, The Staple Singers og Wilson Pickett jammede med hvide studiemusikere, har Costello valgt de elskelige og eklektiske håndspillede hiphoppere i The Roots til at levere soul og hiphop-feeling til sin nye samling sange, der for fleres vedkommende trækker tråde tilbage til Costellos eget bagkatalog.

Der er svedigt groove og cool swing, og Costello og rødderne klæder hinanden umanerligt godt, om end frontmandens knækkende soul-funk-vokalhåndtering næppe vil være for alle. Men i det store hele kommer de to i udgangspunktet forskellige musikalske udtryk eminent overens i håndteringen af de stærke sange. Helt bjergtagende bliver det i den formidable Cinco Minutos Con Vos, hvor tredjeparten La Marisoul lige trækker stikket hjem og løfter den musikalske oplevelse til et højere niveau.

Bestemt et projekt, der hører til blandt både Costellos og Roots' bedste samarbejder – og det siger som bekendt en hel del.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA