x
Sly And The Family Stone: Higher!

Sly And The Family Stone
Higher!

Sly And The Family Stone: Higher!

GAFFA

Box / Sony Music
Udgivelse D. 24.09.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

En amerikansk jøde i Addis Ababa fortalte mig for nylig om, hvordan hun i hjembyen New York havde overværet en impromptu-optræden med den grundigt derouterede Sylvester "Sly" Stewart - komplet med neonfarvet hanekam og en støttekrave spraymalet i guld. For undertegnede en velkommen påmindelse om, hvilken eminent excentrisk og formidabelt funky fætter, den i dag 70-årige Sly var i velmagtsdagene. 

Nu dokumenteres sidstnævnte så i denne boks med 77 skæringer; fra en håndfuld helt tidlige singler under navnet Sly Stewart, over utallige udpluk fra de centrale studieplader til det obligatoriske udtræk af rariteter – herunder liveoptagelser fra Isle of Wight '70, gamle singler i originale mono-mix med videre. 
 
Bortset fra en 102 siders gennemillustreret booklet er boksen i sig selv ikke ekstravagant i sit udstyr, men indholdet er ikke mindre imponerende af den grund: Genhør med gamle hits som Everyday People og Stand! minder os om Sly & The Familys Stones status som pionerer og bindeled mellem de gamle soulmestre og nyere artister som Prince og Lenny Kravitz. Fandens funky – og om noget et brændfarligt og boblende lydspor til en turbulent tid i Amerika.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA