x
Søren Gemmer: At First

Søren Gemmer
At First

Søren Gemmer: At First

GAFFA

Album / ILK
Udgivelse D. 25.09.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

I det helt uoverskueligt store hav af nyudgivelser kan en debut-cd som Søren Gemmers let forsvinde. Og dét er ærgerligt, eftersom den lidt uanseelige udgivelse af den lidt ukendte jazzpianist er en uhyre godt gennemarbejdet sag, der kunstnerisk set har potentialet til et internationalt gennembrud.

At First er ti originale kompositioner, hvoraf otte er skrevet af Søren Gemmer – kompositioner, der nok har fundet inspiration i senromantiske og nyere klassiske værker af komponister som Prokofiev og Sjostakovitj, men som i kraft af især Gemmers indsats er blevet originale, moderne, melodiske stykker jazzmusik, der har det tilfælles, at de vægter klangen.

I forløsningen af de nye kompositioner har Søren Gemmer allieret sig med guitaristen Per Møllehøj, trommeslageren Andreas Fryland og bassisten Tapani Toivanen – foruden lydteknikeren Chris Weeda. Og dét er der altså kommet noget uhyre godt ud af.

At First er blevet et fremragende jazzalbum, der på én gang fremstår komplekst og enkelt. Musikken på albummet er flertydig, rig på harmonik og sonisk så klar, at det er en fryd.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA