x
Sting: The Last Ship

Sting
The Last Ship

Sting: The Last Ship

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 23.09.2013
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Der er dømt classic Sting på The Last Ship, som er sangeren og sangskriverens første originale materiale i mere end ti år. Sangene er skrevet til en teaterforestilling, der handler om Stings opvækst i Newcastle og byens skibsværfts betydning som den dominerende industri.

Sting får derfor rig lejlighed til at svælge i egen fortid og kommentere historiens udvikling. Her kan Sting selvfølgelig ikke helt undgå at romantisere lidt over datidens økonomisk trængte Nordengland, for hos Sting er håbet altid lyseblåt.

Finder man historietimen en kende for anstrengende, så holder Sting sig til gengæld ikke tilbage, når det kommer til musikalske lækkerier. Arrangementer har hans velkendte kølighed, og når Sting går helt dybt i stemmen på den afbalancerede Practical Arrangement, så er der altså en vis klasse over manden. Og når Sting forfiner sine jazzpoppede kompositioner, så er han stadig en musikkens gentleman.

Melodierne er gennemgående organiske og varme i deres fremførelse og med stor respekt for instrumenteringen. Det giver god plads til Stings skønsang, selv om han også slår over i en grovere nordengelsk accent for ligesom at understrege historiens betydning, og her går der lige lovlig meget musical i den, selvom Sting med største selvfølgelighed også mestrer at bibringe musikken toner fra den traditionelle engelske folkemusik.

The Last Ship er Sting på godt og ondt. En kende fersk og selvsmagende, men med en overlegen præcision på den musikalske front.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA