x
Farinheits Creation : Royalty Roots & Culture Mix, Vol 56

Farinheits Creation
Royalty Roots & Culture Mix, Vol 56

Farinheits Creation : Royalty Roots & Culture Mix, Vol 56

GAFFA

Download / Farinheits Creation
Udgivelse D. 04.10.2013
Anmeldt af
Henrik Bæk

Inden for de sidste par år er sat skub i et generationsskifte på Jamaica. Mange nye navne inden for den mere bevidste one drop movement er dukket op, og en lang række af disse nye upcoming stars finder man på dette rootsorienterede mixtape fra Farinheits Creation aka D. Palmer, der med base i Atlanta, USA har produceret mixtape af høj klasse siden år 2000. I en branche, hvor det meste udsendes på iTunes, kan det være svært at følge med. Derfor er mixtapes en god måde at holde sig opdateret på, men der kan være stor forskel på kvaliteten og indholdet.

I modsætning til så mange andre indenfor mixtape-branchen har Palmer valgt at lave sine mixes live, det vil sige uden computerteknik, men alene ved brug af cd-afspilleren Numark 88, og resultatet er overbevisende godt og giver med hans flydende mix af særdeles høj kvalitet konkurrenterne baghjul.

Albummet rummer i alt 68 minutters nonstop reggae og lægger ud med det inviterende "Welcome" fra øjeblikkets måske allerstørste navn Chronixx på nummeret "Here Comes Trouble" på den populære "Roots Man"-rytme. Chronixx, der gav koncert i København i april, er et af de gennemgående navne på udgivelsen, idet han medvirker på ikke færre end otte af de i alt 36 numre.

Blandt de andre navne på mixet finder vi Jah9, Protoje, Kabaka Pyramid og Iba Mahr (der optrådte på Scandinavia Reggae Festival), Tarrus Riley, Luciano, Lutan Fyah, Jesse Royal, Teflon, Chino og Stephen Marley. Sidstnævnte på det rå "My Conclusion" med gæsteoptræden af Akon og Buju Banton.

Et godt reggae mix handler også om at have de rigtige og nyeste rytmer i rillerne. Det har Farinheits Creation sørget for med rytmerne "Honey Pot", "Re-birth", "Roots Man", "Swing Easy" og "Wisdom".

Palmer, der har rødder i Trinidad & Tobago, har tidligere arbejdet med reggaediskoteket og produktionsselskabet Unity Sound fra Japan, hvorfra hans mixtapes tidligere har kunnet købes. Indtil videre kan hans mixtapes downloades via http://www.podomatic.com/profile/farinheitscreation eller ved at bede om hans venskab på Facebook.

I skrivende stund er Palmer i gang med et spritnyt reggaemix. Jeg glæder mig allerede.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA