x
Ásgeir Trausti: In The Silence

Ásgeir Trausti
In The Silence

Ásgeir Trausti: In The Silence

GAFFA

Album / One Little Indian Records
Udgivelse D. 28.10.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Islandske Ásgeir Trausti tog hjemlandet med storm, da han for et års tid siden udgav sit debutalbum Dyrd I Daudathogn, og siden har den blot 21-årige herre også fået sig en betragtelig dansk fanskare.

Nu skal resten af verden erobres, og det skal ske med nærværende engelske udgave af debutalbummet – musikken er identisk med den oprindelige, men teksterne er blevet bearbejdet af sanger/sangskriveren John Grant. Den i Reykjavik bosiddende amerikaner har gjort et fornemt stykke arbejde i den forstand, at de engelske tekster står smukt og skarpt og synes tilvejebragt med en særlig flair for smidige og nænsomme løsninger. Det er spændende at få et indblik i Traustis tekstunivers (der i virkeligheden er forfattet af mandens far), men samtidig ryger noget af den overjordiske magi selvsagt i svinget.

Og ja, ellers er In The Silence helt og aldeles tro over for forlægget, hvorfor den altså står på øm og melodisk folkpop spundet om akustiske guitarer og knitrende elektroniske elementer samt ikke mindst Traustis lyse og imponerende stemme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA