x
Sofia Hedia: De Elskende

Sofia Hedia
De Elskende

Sofia Hedia: De Elskende

GAFFA

Album / White Horse Music
Udgivelse D. 14.10.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Sofia Hedia er endelig klar med sin debut efter ep-udgivelsen Hudløs, som kom sidste efterår. Hedia begår mestendels, hvad der kan karakteriseres som en ærlig sangskrivning inden for en klassisk pop-tradition, hvor rytmik, elektronik, fyldighed og enkelhed afløser hinanden undervejs.

Der er radionumre, som De Elskende og Gnister, som bærer temmelig meget præg af formatet. Begge besidder dog både personlighed og fine vokalpræstationer fra Hedia, der har en meget delikat og subtil vibrato. Indimellem bliver lyrikken en anelse for letkøbt og naiv, og det virker ikke til, at Hedia sådan for alvor finder ind til kernen af sin formidling i flere af numrene. Der er dog også nogle utrolig stærke produktioner. Eksempelvis Angst, en sjæler med en tiltrængt luftig produktion, mens også En Dag Et Øjeblik besidder lignende kvaliteter. Roen og enkelheden står smukt i selskab med Hedia, og når der bliver læsset på til popskæringerne, falder niveauet en anelse. Man kan fortsat nyde ep-gengangeren Hudløs, hvor Jonas Petersen (Hymns From Nineveh) bidrager med en dejlig kontrast til et lige så dejligt stykke musik.

Selvom Hedia primært formidler forskellige aspekter af kærlighed, hvor forskellighed jo som bekendt kan afløse og supplere hinanden, så går håndværket desværre en smule foran følsomheden – i stedet for hånd i hånd – på en ellers fornuftig debut fra Hedia, som det skal blive spændende at høre mere til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA