x
The Deep Dark Woods: Jubilee

The Deep Dark Woods
Jubilee

The Deep Dark Woods: Jubilee

GAFFA

Album / Sugar Hill Records
Udgivelse D. 11.10.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

En af de sidste par års positive overraskelser på americana-fronten har været canadiske Deep Dark Woods, som – ikke mindst med forrige års The Place I Left Behind – på fornem vis har videreført arven fra forbilleder som Neil Young og The Band. På deres femte album står Ryan Boldts følsomme vokal atter i centrum i et til tider ganske tungt (country)rockende musikalsk rum, denne gang med den californiske kollega Jonathan Wilson i producerstolen.  

Den velgørende vemodige fest sætter for alvor ind med 18th of December, som med sit gennemført rustikke klangunivers lægger sig i naturlig forlængelse af forgængerens højdepunkter.

Vemodet får frit løb i Gonna Have a Jubilee, mens den småberusede countryrocker Red, Red Rose sejler derudad på spøgelsesorglets toner. Og udvides den musikalske palet ikke i nævneværdig grad her, efterlades man til gengæld atter med indtrykket af et band, som faktisk formår at føje et umiskendeligt personligt præg til et i forvejen foreliggende formsprog – hvilket trods alt er mere, end man kan sige om de fleste.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA