x
Jonny Lang: Fight For My Soul

Jonny Lang
Fight For My Soul

Jonny Lang: Fight For My Soul

GAFFA

Album / Provogue
Udgivelse D. 15.09.2013
Anmeldt af
Henrik Friis

Syv års pladepause er en del, når man kun er 32 år og allerede har fem studiealbum i ryggen, som alle er gået top 50 i det amerikanske hjemland. Men Lang, der kom frem som blues-guitar-vidunderbarn som 13-årig og album-debuterede to år efter, har været på noget af en slingretur, efter den første måben over hans blåstrengede talenter havde lagt sig: Først med hårdere rock, så gospel - og tilføjet en stort stænk religiøsitet.

Nu har Lang skiftet kurs igen. Soul og funk er kommet med på menu-kortet, så man tænker Lenny Kravitz o.l., både når det gælder fraseringerne og de bastante rockklodser, han parrer det med. Ikke ueffent. For Lang kan sine virkemidler og har ambitioner – også inden for de nytilkomne genrer i hans repertoire, samtidig med at han drysser sine fortsat stærke spade-soloer ind i ny og næ.

Men samtidig har man igen fornemmelse af, at Lang prøver fór hårdt. Musikken griber ikke afgørende og naturligt fat i én trods evnerne, og specielt den total-opofrende drama-vokal er på overdrevets rand, hvor den burde være en styrke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA