x
Neil Young & Crazy Horse: Year Of The Horse

Neil Young & Crazy Horse
Year Of The Horse

Neil Young & Crazy Horse: Year Of The Horse

GAFFA

DVD / Fabulous
Udgivelse D. 01.10.2013
Anmeldt af
Henrik Friis

"Du kommer kun til at skrabe det øverste lag af isbjerget," siger Crazy Horse-guitaristen Frank "Poncho" Sampedro gentagne gange til instruktør Jim Jarmush i filmen Year Of The Horse.

Og han har ret. Den helt specielle magi, Neil Young og Crazy Horse skaber på scenen, lader sig ikke forklare i de ord, som er en stor del af denne 1996-dokumentar og tour movie. Til gengæld løftes meget mere af det slør i koncertklippene, hvor de midaldrende herrer tramper deres store skæve sejlende rock ud i en slags fælles stammedans samlet i en lille cirkel – uanset, hvor stor scenen er.

Sat sammen med klip fra Youngs arkiver – bl.a dope-præget ildspåsættelse af blomster-dekoration på hotel og kæmpeskænderi backstage – springer den kornede super-8 film i tid og kronologi, men giver alligevel stærkt indblik i, hvordan og hvorfor denne helt specielle enhed fungerer bare ved at vise musikken. Læg dertil suveræne udgaver af bl.a. Fuckin' Up og Like A Hurricane (krydsklippet mellem koncerter med 20 års mellemrum), og alle Young-fans er glade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA