x
Trummor & Orgel: Departure/Arrival

Trummor & Orgel
Departure/Arrival

Trummor & Orgel: Departure/Arrival

GAFFA

Album / Introspection
Udgivelse D. 21.10.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

De to svenske brødre Staffan og Anders Ljungreen er nået til det femte i rækken af album, der om noget leverer, hvad der loves på indpakningen. Ja. Trommer og orgel og så på dette album en snert guitar også, signeret af landsmanden Peter Moren, bedre kendt fra succestrioen Peter, Bjorn og John. Strengene løfter den fine Sea and Sky and You and I, men fylder ellers ikke voldsomt i lydbilledet.

Portobello er et festligt og flagrende stykke 60'er-70'er-synth, ladet med masser af små fine anslag fra perkussion og andet slagtøj. Når tangenterne virkelig kridtes op til dans, kan tankerne også glide i retning af vore egne Tiger Tunes.

Det er velspillet, men balancerer også lidt på knivsæggen til at kamme over i underlægningsmusik til en DR-dokumentar. Måske er det bare vanens magt, men det er svært ikke at savne et par friske linjer tekst ind imellem.

Imponerende er det dog, at brødrene Ljungreen formår at undgå, at det på nogen måde lyder af forsamlingshus på trods af orgelets helt bærende rolle.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA