x
Henrik Jensen’s Followed By Thirteen: Qualia

Henrik Jensen’s Followed By Thirteen
Qualia

Henrik Jensen’s Followed By Thirteen: Qualia

GAFFA

Album / Jellymould Jazz
Udgivelse D. 18.10.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Jazzbassisten Henrik Jensen er et forholdsvis ubeskrevet blad herhjemme. Og dét, selv om han er dansker.

At han er et forholdsvis ubeskrevet blad skyldes flere ting. Blandt andet at hans karriere som musiker har sit udspring i England, hvor han også er uddannet. Han har i løbet af de sidste femten år spillet med en stribe af Englands bedste jazzmusikere og i de sidste syv år bl.a. været fast bassist bag den populære vokaltrio, The Puppini Sisters.

Med Henrik Jensen's Followed By Thirtheen har han imidlertid et eget space, som det hedder på dansk. Et space, der udmønter sig i egne, instrumentale kompositioner og i musik, der kan genrebetegnes som stilfærdigt eftertænksom, swingende, moderne jazz.

Med sig på albummet Qualia har Henrik Jensen ikke 13 musikere, men tre trods alt meget dygtige musikere: den amerikanske trompetist Andre Canniere, den danske pianist Esben Tjalve og den britiske trommeslager Pete Ibbetson. Og dét er altså en konstellation, der interagerer med største selvfølgelighed, hvorfor musikken også kommer til at fremstå som meget organisk. Og flot, med bassisten i en central rolle.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA