x
Prefab Sprout: Crimson/Red

Prefab Sprout
Crimson/Red

Prefab Sprout: Crimson/Red

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 07.10.2013
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Oven på sit vellykkede 2009-album, der bestod af demoer fra start-90'erne, er Prefab Sprout klar med sit første album med nyskrevne numre i 12 år. Sanger og sangskriver Paddy McAloon er eneste medlem tilbage og spiller samtlige instrumenter, men har også altid været gruppens åndelige leder, og albummet ligger i klar forlængelse af bagkataloget.

Crimson/Red er 10 klassiske, tænksomme popsange, der ikke skeler til tidens toneklang, men alle er særdeles melodiske og nuancerige, både musikalsk og tekstligt. Paddy McAloons bamsebløde, fyldige vokal er som altid en fornøjelse, og hans sjælfulde mundharpespil, ofte på en bund af heftig akustisk guitar, bringer sange som The Best Jewel Thief In The World, Billy og Mysterious helt op i skyerne. Teksterne rummer poesi og bid, eksempelvis Adolescence om den svære teenagetid, mens Devil Came A Calling kan tolkes som en kritik af den kommercielle musikindustri.

Paddy McAloon har haft nogle triste år i 00'erne med både øjen- og ørelidelser. Crimson/Red lyder, som om han er kommet ud i lyset igen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA