Nik & Jay: United

Nik & Jay
United

Nik & Jay: United

GAFFA

CD / Copenhagen Records
Udgivelse D. 28.10.2013
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Så er Nik og Jay tilbage efter deres engelsksprogede afstikker på Copenhagen Pop Cartel, og meget er ved det gamle. På en bund af solidt produceret pophåndværk får vi således de to hovedpersoners smilebåndsprovokerende rim og remser.

Selvom Nik & Jay for længst har passeret de 30, har de stadig et sprogbrug som en teenagers ("jeg er så fresh", "rockstar motherfucker" osv.), og det kan være en frustrerende affære at lægge øre til, at en ellers effektiv klub-banger som #pæntnejtak skæmmes af ordene.

Samme problematik er på spil i Novembervej, hvor selvtilliden og selvhøjtideligheden er intakt. Nummeret lugter langt væk af landeplage, men også stinker langt væk af vrøvl, når linjen: "Jeg gør det ikk' for dollars, ikk' for peanuts, ikk' for jordnødder, jeg gør det for love, for nyt liv og jordemødre" leveres. Jøsses.

De bedste stunder er de engelsksprogede gengangere fra Copenhagen Pop Cartel. Ocean Of You og United er virkelig stærke popsange. Helt pinligt bliver det imidlertid på De Vigtigste Skridt, hvor Kristian Leth serverer et så falset-klynkende og højstemt omkvæd, at Nik og Jay selv til sammenligning nærmest virker jordnære. Gad vide, om de egentlig mener det seriøst?

Der er potentielle hits på stribe på United, men det er overvejende af den enerverende type, man næppe med sin gode vilje har til at køre på repeat på den indre afspiller. Fans bliver ikke skuffede, mens tvivlerne nok heller ikke bliver overbevist denne gang.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA