x
Van Morrison: Moondance - Expanded Edition

Van Morrison
Moondance - Expanded Edition

Van Morrison: Moondance - Expanded Edition

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 30.10.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Van "The Man" Morrison er efterhånden en så sjælden gæst i rampelyset, at man indimellem helt glemmer hans tilstedeværelse - og præcis hvor fantastiske hans bedste halvfjerdserplader var. Nu får vi så en kærkommen påmindelse i form af denne fine genudgivelse af 1970-klassikeren Moondance, der - det står nu klart - med skæringer som Into the Mystic, Caravan og ikke mindst åbneren And It Stoned Me tindrer så klart som nogensinde.

Værre bliver det naturligvis ikke af, at de ikke mindre end 11 outtakes, som er inkluderet her, alle er af høj kvalitet - hør Morrison og band hygge sig med evergreenen Nobody Knows You When You're Down & Out, mens en klassiker fødes i studiet, dengang i efteråret '69.

Moondance fulgte op på milepælen Astral Weels fra '68, og om albummet sagde Morrison engang selv, at "jeg satte ting sammen på en måde, som ingen havde gjort det før. Det er jeg stolt af." Det kan han også roligt være. Eller med andre ord: Til lommerne, venner! Det her er et must-have, hvis ikke den allerede står på hylden - uden bonusmateriale.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA