x
Young Rebel Set: Crocodile

Young Rebel Set
Crocodile

Young Rebel Set: Crocodile

GAFFA

Album / Ignition Records
Udgivelse D. 30.10.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Blandt folk, som selv mener at repræsentere den gode smag (inklusive undertegnede), kan udtrykket powerpop ofte have en let nedsættende klang – tænk Roxette og den slags. Glem det for en stund, for powerpop er i en vis forstand netop, hvad frontmand Matty Chipchase og de øvrige medlemmer af britiske Young Rebel Set bedriver – i betydningen iørefaldende sange leveret med pondus og en vis patos.

Og det selvom gruppen er blevet rubriceret som "folk" og nævnt i samme åndedrag som eksempelvis landsmændene i Mumford & Sons.

Der bliver plads til både hvinende garagerock med iørefaldende refræner og mere eftertænksomme, akustiske stunder på dette gruppens andet album. Chipchase er en overbevisende sanger, og der er op til flere rigtig fine sange i spil – check eksempelvis Berlin Nights eller Show Your Feathers and Run. Nogen milepæl er Crocodile måske ikke – men der er en umiskendeligt vital fornemmelse over pladen – og det er i virkeligheden mere end man kan sige om de fleste af tidens udgivelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA