x
Diverse kunstnere: The Dutch Woodstock

Diverse kunstnere
The Dutch Woodstock

Diverse kunstnere: The Dutch Woodstock

GAFFA

DVD / Gonzo Multimedia
Udgivelse D. 03.11.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Hvis du er bare mådeligt interesseret i sentressernes rockmusik, kender du allerede Monterey Pop (hvor det hele startede), Woodstock '69, og Altamont senere samme år, hvor et knivstikkeri blandt publikum er blevet beskrevet som emblematisk for et mere overordnet uskyldstab. Mindre sandsynligt er det, at du har hørt om Holland Pop ' 70, som blev afvilklet over tre dage i Kralingse-skoven ved Rotterdam.

Undertegnede havde i al fald ikke, men den er god nok: Internationale topnavne - og gengangere fra Woodstock året forinden - var samlet, og nu er festen dokumenteret på dvd og to cd'er. Og var det ikke for den trods alt temmelig mangelfulde lyd- og billedkvalitet, ville der faktisk være anledning til seriøst stjernekasteri.
 
Skærer man det obligatoriske kvantum publikumsoptagelser af badende, potrygende, dansende og LSD-trippende, hollandske hippier bort, står adskillige musikalske stjernestunder tilbage, herunder The Byrds i sin country-inkarnation, en ung Marc Bolan og en gravid Grace Slick i front for Jefferson Airplane. Hvortil så kommer hel- eller halvglemte navne som Family, Quintessence og The Flock.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA