x
Thomas Helmig: Kh Helmig

Thomas Helmig
Kh Helmig

Thomas Helmig: Kh Helmig

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 01.11.2013
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Han har prøvet det før. Stået derude og banket på. Og på den måde er Thomas Helmig en uforanderlig størrelse. Kærligheden er den eneste ene. Godt eller skidt. Thomas Helmig bruger ikke mellemregninger i sit forhold til kærligheden.

Det er derfor en forslået og fortumlet Thomas Helmig, der giver lyd fra sig på Kh Helmig, som er et nødråb fra en mand, der er igen er faret vild i kærligheden. Skilsmissen og optakten til bruddet har i hvert fald været en hård omgang for den tyndhudede Thomas Helmig, der ikke holder sig tilbage på sangene om svigt og følelsen af forladthed.

Det er derfor også en noget mørkere Helmig, der toner frem, og i en alder af 49 år burde sangskriveren kunne få noget ud af denne følelsesmæssige terapi i form af sangskrivning. Der gør han muligvis selv, men det kan være tungt at komme igennem klynk og desperation fra Helmig, selv om det lykkes ganske fint i den stringente Evigt med en dejlig slidt vokal, og det bliver troværdigt og helt hjerteskærende i Fugleflugt.

Musikalsk er Kh Helmig på sikker grund. Det er mere soulrock end pop, og her kommer Thomas Helmigs erfaring ham til gode, fordi han ikke løber efter et ungdommeligt popudtryk. Han forsøger sig endda med en decideret moden popsang i Husk At, hvor det lykkes ham at udfordre sig selv musikalsk. Hans melodier har dog også en tendens til at læne sig op ad en noget stivbenet 80'er-lyd.

Man fristes derfor til at sige, at alt er, som det skal være hos Thomas Helmig, der atter konstaterer, at kærligheden gør ondt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA