x
Midlake: Antiphon

Midlake
Antiphon

Midlake: Antiphon

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 04.11.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Ingen havde set det komme, da frontmand Tim Smith i november 2012 bekendtgjorde, at han forlod Midlake, men i stedet for kollektivt at kaste håndklædet i ringen, besluttede de øvrige medlemmer sig for at klø på.

Det er der grund til at glæde sig over, for bandets første album uden Smith er snildt på højde med Midlakes øvrige materiale, og faktisk virker det som om, at Smiths exit har løsnet frydefuldt op i gruppen. Med Eric Pulido som ny mand i front har Midlake således kreeret et værk, der er betydeligt mere eventyrlystent end de sidste par album – Antiphon er rocket og hårdtpumpet frem for blid og folket og markant mere progressivt pågående end længselsfuldt tilbageskuende. Samtidig er der dog masser af genkendelighed over værkets let psykedeliske tendenser, som blot synes hér at få mere frit løb end nogensinde.

Antiphon er godt håndværk, en gennemført solid bedrift, der rummer fine melodier og harmonier og flot udtænkte og eksekverede orkestreringer, og som også er en ambitiøs sag med masser af lag og lyde mellem linjerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA