x
Steen Jørgensen: Standards For Living...

Steen Jørgensen
Standards For Living...

Steen Jørgensen: Standards For Living...

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 11.11.2013
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er noget af et vovestykke, når Sort Sol-sangeren udgiver sit første soloalbum med fortolkninger af nærmest urørlige sange fra de største sangskrivere. Vi taler virkelig om guldet, når Steen Jørgensen giver sit bud på sange af blandt andre Leonard Cohen, Bob Dylan, The Beatles, Kraftwerk og Neil Young. Men i Steen Jørgensens mund bliver det til både rugende og livsbekræftende sange, der alle har solistens helt eget aftryk.

Albummet indeholder ingen forudsigelige fortolkninger, og der er skåret helt ind til benet i arrangementerne, som kommer ud enten overraskende lette eller antager en kold og knusende form. Der er lidt isdronning over hans isnende vokal, og så laver Steen Jørgensen en Leonard Cohen med sin reciterende croon og kvindelige medvokaler på et par af sangene.

Det er absolut ingen berøringsangst hos sangeren, når han giver en indfølt fortolkning af Neil Youngs Helpless og er destruktiv i det indlysende valg af The Doors' Riders On The Storm, som her mister sin oprindelige uskyld. Han går til yderlighederne i supergruppen Creams psykedeliske rockklassiker The White Room, hvor tempoet og de hurtige beats helt er fjernet. Det er næsten angstprovokerende. Til gengæld giver han et bud på Bob Dylans elskelige Lay Lady Lay, der bevarer sin troskyldighed. Og selvfølgelig – fristen man til at sig – slutter Standards For Living... med en udslettende version af Joy Divisions Decades.

En overbevisende manifestation fra en af vores stærkeste stemmer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA