x
Surfact: Unamplified

Surfact
Unamplified

Surfact: Unamplified

GAFFA

Album / Trechoma Records
Udgivelse D. 04.11.2013
Anmeldt af
Keld Rud

Det er langtfra det meste indlysende karrieretræk, de danske hårdtrockende post-grungere Surfact foretager med Unamplified. En akustisk genindspilning af udvalgte sange fra bandets foreløbigt tre album. For er det ikke noget, kunstnere med et betydeligt større publikum typisk vil ty til, når det kniber med idéerne?

Ligegyldigt hvad der har fået Surfact til at stille forstærkerne uden for døren og slå sig på de akustiske guitarer, så viser de nye udgaver af i alt 11 sange en noget anden side af kvintetten og ikke mindst, hvor stærke melodier, de skriver.

Det er ikke alle sange, der nyder lige godt af behandlingen. For eksempel er All Night Overload i den oprindelige udgave et monster af en sang, mens den forekommer mere beskeden i de nøgne rammer. Omvendt vinder Absolutely Shameless betydeligt ved at få pillet den store produktion af sig og fremstår stærkere i de rå og ærlige klæder. Det samlede skudsmål er overvejende positivt, og jeg kan sagtens unde Surfact nogle nye venner på den konto.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA