x
Peter Larsen: Danmark

Peter Larsen
Danmark

Peter Larsen: Danmark

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 10.11.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Den aalborgensiske sangskriver Larsen har huseret i årtier, først i front for Peter Larsen Band og siden som solist på både engelsk og modersmålet. Det sidste er tilfældet på hans nye album, hvor udførelsen holder sig sikkert i midten af landevejen, og selv sangenes emnevalg er helt efter bogen, når de oplagte referencepunkter hedder Olsen, Madsen, Lilholt og Krebs.

Vi får en sang om livet på landevejen i København tak for denne gang, en kommentar til kendis-kulturen i De kendtes avenue og titelnummerets hyldest til Danmark med linjer som: "Åh Danmark, du er bedre end rygtet siger / med dine broer, marker i flor og grønne enge / Jeg har taget dig for givet, glemt at nogen gav livet / for alt vi har."

Der spilles upåklageligt - orgel, elektrisk guitar et cetera - og tristessen i tekster som Hvor var det egentlig du kom fra og rockeren Her uden dig er klædelig. Samtidig læner Larsen sig dog op ad et regulært dansktopudtryk med et sikkert, men også fuldstændig forudsigeligt formsprog; retfærdigvis skal det noteres, at Larsen ikke er nogen dårlig vokalist - hør bare albummets næstsidste skæring, Bare glemt.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA