x
Pixies: EP1

Pixies
EP1

Pixies: EP1

GAFFA

Download / Eget selskab
Udgivelse D. 02.09.2013
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Det gav genlyd, da de stilskabende støjpoprockere Pixies i juni annoncerede, at bassist Kim Deal havde forladt gruppen, men umiddelbart herefter udsendte de deres første single i ni år, Bagboy. Den får nu følgeskab af en ep med fire nye numre – med Simon "Dingo" Archer (PJ Harvey, The Fall) på bas.

EP1 viser, at Boston-bandet ikke har mistet grebet om den kantede popsang, selvom deres seneste album ligger hele 22 år tilbage. Glansnummeret er Indie Cindy, der samler alle Pixies' kernekompetencer (bortset fra kvindekoret): Aggression-møder-blidhed, surfguitar, temposkift, en rablende tekst ("I'm the burgermeister of Purgatory", "you put the cock in cocktail") og et omkvæd, der sætter sig fast ved første lyt.

Helt så stærk er de tre øvrige sange ikke, men der er stadig kvaliteter i den mere afdæmpede Andro Queen, den midt-tempo-poprockende Another Toe in the Ocean og den anderledes vredladne finale What Goes Goom, hvor sanger og sangskriver Black Francis i teksten tydeligvis ikke synes, at ordspil er ordspild. EP1 når ikke det stratosfæriske niveau, vi kender fra album som Surfer Rosa og Doolittle, men understreger, at Pixies lever og har det godt – Deal or no Deal.

Pixies spiller i Falconer Salen i København 13. november


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA