x
Jomi Massage: Primitives

Jomi Massage
Primitives

Jomi Massage: Primitives

GAFFA

LP / The Being Music
Udgivelse D. 11.11.2013
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Det er efterhånden længe siden, Jomi Massage har begavet os med et nyt solo-album i eget navn. Det betyder dog ikke, at den ihærdige kunstner har ligget på den lade side. Blandt andet har sangerinden kastet sig over arbejde med film, radio og teater, og sidste år udkom samarbejdet med forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Dråbers Logik. Men nu er det altså det nye udspil Primitives, det drejer sig om, og det er en stor fornøjelse at have Signe Høirup Willie-Jørgensen tilbage som Jomi Massage på egne ben.

Orkestreret af Jomi selv, og med klaveret og hendes egen imponerende stemmekraft og power som bærende elementer er Primitives et råt, mørkt og insisterende værk, der blandt andet demonstrerer, hvor meget støj man kan vride ud af et klaver.

Her er tale om dystre sager både musikalsk og lyrisk, hvor døden er i centrum. På hektisk huggende Flap Like A Flag lyder det for eksempel: "Some day the flowers laid at my grave will remind someone else of the steps that needs to be taken." Og i smukt brutale A Fake Start: "I tell myself "the best is yet to come". I piss myself while sleeping. A fake start is life and all its endings." Stærkt.

Det er med andre ord ikke musik af den slags, der bliver P3's Uundgåelige eller fremført i X Factor. Og det er en til tider nærmest katarsisk fornøjelse at lægge ører til den desperation og ængstelse, der udspiller sig et nummer som kradsende iltre Stray Arrows.

Skævt og skarpt. Mørkt og medrivende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA