x
Ida (X Factor): Seize The Day

Ida (X Factor)
Seize The Day

Ida (X Factor): Seize The Day

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 18.11.2013
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Så kom albummet fra sidste års X Factor-vinder, og det er meget sympatisk, at man ikke har halset af sted for at få et album på gaden og malke kendisfaktoren blandt programmets pladekøbende publikum.

Ida har en god stemme, det fornægter sig ikke. Hun er også i besiddelse af en lidt spøjs accent, der ikke er helt uden charme. Desværre lever sangene ikke op hverken stemme eller charme. Det er ikke dårlige numre, der går lytteren i møde på Seize The Day – en titel, der lugter langt væk af, at hovedpersonen stadig er i gymnasiealderen. Sangene er bare ikke ligefrem sindsoprivende i deres rigeligt klichéfulde midtersøgen.

Det er egentlig en skam, for man får bestemt fornemmelsen af, at Ida har noget at byde på, og Pink And Blue er en charmerende lille sag med en stærk melodi. Auopilot er heller ikke ueffen i sit nærmest swing-prægede arrangement. Også den listigt snigende Sharp Tongues løfter lytteoplevelsen.

Ellers er det overvejende en uskadelig omgang, der er sovset ind i strygere, rumklang og andre tomme studiekalorier. Og et mere nøgent og nedbarberet album med større fokus på Idas vokal havde bestemt trukket de noget middelmådige sange i en mere interessant retning.

Idas musikalske fremtid kan ingenlunde afskrives, og med tiden og mere erfaring kan hun sagtens blive spændende at følge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA