x
3 Cohens: Tightrope

3 Cohens
Tightrope

3 Cohens: Tightrope

GAFFA

Album / Anzic Records
Udgivelse D. 13.11.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

De tre israelsk/amerikanske søskende – Anat Cohen (tenorsax og basklarinet), Yuval Cohen (sopransax) og Avishai Cohen (trompet) – er nogle af tidens mest viltre jazzmusikere. Ikke bare på Brooklyns jazzscene, men på hele verdens. De er på én gang traditionsbundne og fornyende. Og dét både hver for sig og sammen. Dét har de gentagne gange demonstreret, med held. Hver for sig og sammen.

Tightrope er deres fjerde fælles album. Et album, som naturligt nok bærer præg af, at de tre søskende kender hinanden, alle er blæsere og alle interesserer sig for det med tradition og fornyelse. Et nummer som Just Squeeze Me giver mindelser om 50ernes jazz – om Louis Armstrong og andre med ham, mens en cyklus som Conversation #1-#5 baner nye stier.

Deres musik søger ikke at please. Men at finde et særegent udtryk. Og dét altså med held. Når de spiller sammen er det næsten, som om deres blæsere udgør et yderst kompetent kor. Hvilket i sig selv er yderst interessant. Denne anmelder foretrækker dog de numre, hvorpå de går i dialog med pianisten Fred Hersch, bassisten Christian McBride og/eller trommeslageren Jonathan Blake.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA