x
Diverse kunstnere: Inside Llewyn Davis - Original Soundtrack Recording

Diverse kunstnere
Inside Llewyn Davis - Original Soundtrack Recording

Diverse kunstnere: Inside Llewyn Davis - Original Soundtrack Recording

GAFFA

Album / Nonesuch Records
Udgivelse D. 16.11.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Efter succes-soundtracket til O Brother Where Art Thou? fra 2000 forventes det ledsagende lydspor til enhver ny film fra instruktør-brødrene Ethan og Joel Coen vel nærmest at være en musikalsk oplevelse i egen ret. Og de forventninger bliver ikke mindre, når brødrene nu har valgt at henlægge deres nye film til de tidlige tresseres folkemusikmiljø i Greenwich Village, New York.

Musikken er igen produceret af T-Bone Burnett og består af nye indspilninger af standarder fra datidens folkscene: Paxtons The Last Thing on My Mind, traditionalerne Dink's Song og The Roving Gambler - og endelig en enkelt, vaskeægte Dylan-optagelse i form af outtaket Farewell.

Det sidste er fremragende, ligesom Justin Timberlake i rollen som folkesanger er et fint indslag. På et album, som dog samtidig minder os om, hvad folk-revivalen også var: En til tider noget puritansk forsamling, som for eksempel stod klar med ramaskrig, da Dylan formastede sig til at sætte strøm på sin musik dengang i '65. Der er således også noget lidt velfriseret over denne plade, som dog stadig er særdeles stilsikker og solid.   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA